fbpx
Selecteer een pagina

Relaxed Sailing

Project details

Oplevering

Brand design

Logo re-design & design + bedrukking van visitekaartje

Klant

Relaxed Sailing

Jaar

2020

Het proces

Relaxed Sailing is een al langer bestaand, succesvol bedrijf. Echter werd er al ongeveer 10 jaar hetzelfde logo gebruikt, het werd dus tijd voor een frisse look voor het bedrijf. Graaffisch heeft hierin samen met de eigenaar gekeken op welke manier dit het best aangepakt kon worden. We zijn begonnen met 3 volledig vernieuwde concepten, maar uiteindelijk hebben we er toch voor gekozen om het oude logo te restylen. De voornaamste reden hiervan is omdat je natuurlijk wel wilt dat oude/terugkerende klanten jouw bedrijf toch kunnen herkennen aan jouw logo. We hebben dus een aantal herkenningspunten gepakt, en hebben die in een nieuw jasje gestoken. Een andere, frisse look. Zonder dat hierbij de herkenbaarheid van het bedrijf is weggevallen! Ook heeft Graaffisch de nieuwe visitekaartjes mogen ontwerpen. Al met al een hele leuke samenwerking maar ook een zeer leerzame opdracht!

Logo Redesign

Hieronder vind je het logo re-design proces, er waren om mee te beginnen 3 compleet nieuwe designs gemaakt. Waarna we uiteindelijk toch de keuze hebben gemaakt om het huidige logo aan te passen. Dit omdat de herkenbaarheid een belangrijke factor is bij het re-designen van een logo! Het logo heeft nu een frisse look, zonder dat de herkenbaarheid weggevallen is. het uiteindelijke logo vindt je onder het kopje Primair logo.

Logo concepten

Primair logo

Visitekaartje

Met veel plezier hebben we gezamenlijk gebrainstormd over het nieuwe ontwerp van de visitekaartjes. Hierbij heb ik natuurlijk gebruik gemaakt van het nieuwe icoontje. Door de duidelijke communicatie kreeg ik al snel, nadat ik het ontwerp van het visitekaartje had gemaakt, akkoord van het ontwerp. Graaffisch de bedrukking en de aflevering, na het controleren op eventuele drukfouten, verzorgd voor Relaxed Sailing.

In gesprek gegaan, omdat een nieuwe uitstraling van m'n bedrijf noodzakelijk was. NIEUW LOGO, en nieuwe web uitstraling Daarnaast ook een reclame campagne gestart met Graafisch, welke vruchten begint af te werpen en wat zeker niet onbelangrijk is kosten, deze zijn meer dan schappelijk (misschien wel te goedkoop) voor de service die geboden wordt.

J-P, Relaxed Sailing